visszahallgatható műsorok

Sorbarendezés:

Vendégünk Szabó Brigitta, utazási blogger

méret: 66.9 MB

Egy igazi kozmopolita, aki végigstoppolta Romániát. Az is előfordult, hogy a szavalóversenyre is stoppal érkezett. Ma már az utazás határozottan gyökeresebb részét képezi az életének és munkájának is, amely eleinte hobbiként indult. Az utazási bloggolás csínjaíról, a változatos, kalandos lét vetületeiről, illetve különböző hasznos tippekről is szó lesz a következőkben. Mai meghívottunk Szabó Brigitta, utazási blogger. A műsor szerkesztője Prózsa Lilla Zsuzsanna.

A Nyitott szemmel beszélgetősorozat Jeruzsálemből jöttem című alkalma

méret: 11.8 MB

A Nyitott szemmel beszélgetősorozat legújabb kiadására került sor 2018. április 26-án a Györkös Mányi Albert Emlékházban. A Jeruzsálemből jöttem címet viselő est különlegessége abban rejlett, hogy Laczkó Vass Róbertet nemcsak a házigazda, hanem az utazó szerepében is hallhattuk. Ugyanis három különboző történet tükrében nyerhettünk betekintést Jeruzsálem világába: Dr. Széman Emese Rózsa, Banga Előd Ernő és Laczkó Vass Róbert is megosztotta a Szentföldön átélt élményeit. Széman Emese Rózsával, az EMKE kulturális referensével Vákár Zsanett beszélgetett.

Egy szoknya, egy nadrág - változó nemi szerepeink nyomában

méret: 8.9 MB

Az első Pszichó-Kávéház alkalmával Egy szoknya, egy nadrág - változó nemi szerepeink nyomában címmel tartott előadást Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeuta. Ezt követően kerekasztal beszélgetésre került sor, amelynek résztvevői Dr. Dégi Csaba habitált egyetemi docens, a Nemzetközi Pszicho-Onkológia Társaság igazgatója, Dr. János Réka adjunktus, a Kolozsvári Feuerstein Intézet igazgatója, Dr. Kálcza Kinga adjunktus, klinikai- és egészségpszichológus és Rácz Norbert unitárius lelkész. Kozma-Vízkeleti Dániellel rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Dr. Csendes László: Egy kevésbé misztikus egyház könyvbemutatója

méret: 14.0 MB

Dr. Csendes László Egy kevésbé misztikus egyház könyvbemutatójára került sor a lutheránus püspökség Reményik Sándor Galériájában, április 25-én. A könyvet a történész, szerkesztő Benkő Levente méltatta, a püspök, Adorjáni Dezső Zoltán jelenlétében. A szerzővel, dr. Csendes Lászlóval, rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Marton Melinda Jubileumi Gálaest

méret: 4.1 MB

Marton Melinda Jubileumi Gálaest volt április 21-én a Magyar Operában. A Gálaest rendezőjétől, Kürthy Andrástól az előadás hogyan létéről, rádiónk önkéntes munakatársa, Bálint Enikő kérdezősködött.

Jubileumi gála Marton Melinda tiszteletére

méret: 8.1 MB
„Emlékezni szép, emlékezni jó”. Marton Melinda tiszteletére gálát rendezett Kürthy András, Ruzitska József-díjas magyar operarendező április 22-én a Kolozsvári Magyar Operában. A művésznővel, Marton Melindával, rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Eperjesi Noémi Mamimi című tárlata

méret: 22.3 MB

Mamimi címmel nyílt meg Kolozsváron Eperjesi Noémi Marosvásárhelyen élő képzőművész egyéni tárlata a Györkös Mányi Albert Emlékházban április 20-án. A kiállítás igazi életörömöt boldogságot sugall, nem véletlen, hogy a megnyitót is a következő szvakkal indították "Sok piros, villódzás, repülés, szárnyalás, szitakötőség". Eperjesi Noémi amellett, hogy festő és grafikus, pedagógusi munkát végez és időnként még egyedi ruhadarabokat is tervez, munkásságáról és egyedi színvilágáról Deák Anita beszélget a művésszel. A kiállítás május 11-ig tekinthető meg. A szerkesztő Deák Anita.    

Negyedik alkalommal szervezték meg a Könyvturi-élőKönyvtárat

méret: 11.0 MB

A Könyvturi-élőKönyvtár negyedik alkalommal került megszervezésre április 19-én és 20-án a Szabók bástyájánál. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) elnökével, Tamás Csillával beszélgetett az esemény lezajlásáról rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő.

Tizedik évfordulót ünnepelt az Apafi Mihály Református Egyetemi Kollégium

méret: 17.7 MB

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte az Apafi Mihály Református Egyetemi Kollégium. A rendezvényről Vitus-Bulbuk Istvánnal, az Apafi Kollégium igazgatójával és Tatár Tiborral, volt apafis diákkal beszélgettünk. Szerkesztő: Biró István

Fa Nándor: Magad, Uram című könyvének a bemutatója

méret: 15.4 MB

Fa Nándor Magad, Uram című könyvének a bemutatására került sor április 18-án a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Az első magyar, aki körbekerülte saját kezűleg épített vitorlájával a Földet egyben élémybeszámolót is tartott. Fa Nándorral rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Kolozsvári Nemzetközi Maraton

méret: 12.8 MB

Megszervezésre került a Kolozsvári Nemzetközi Maraton április 15- én. A maraton egyik résztvevőjével, Nagy Róbert Zoltánnal, rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Tavaszi angyaljárás és jótékonysági hétvége

méret: 9.5 MB

Az angyalok tavasszal is tevékenykednek. Jótékonysági hétvégére került sor az Angyalvár Egyesület javára április 13 és 14 között. Antal Zsuzsannával, az Angyalvár Egyesület titkárával, rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Lucian Boia: Az 1918-as nagy egyesülés. Nemzetek, határok, kisebbségek című művének a könyvbemutatója

méret: 14.0 MB

Lucian Boia Az 1918-as nagy egyesülés. Nemzetek, határok, kisebbségek című művének a könyvbemutatójára került sor április 12-én a Kofferben. A könyv fordítójával, Rostás-Péter Istvánnal, Fosztó László szociálantropológus beszélgetett. Rostás-Péter Istvánnal rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő készített interjút.

A kolozsvári Magyar Művészeti Intézet zenei fakultása (1948-1950)

méret: 19.6 MB

A kolozsvári Magyar Művészeti Intézet zenei fakultása (1948-1950) címmel tartott előadást dr. Sófalvi Emese muzikológus április 11-én a Györkös Mányi Albert Emlékházban. A muzikológus kifejtette, hogy a Zeneművészeti kar anyanyelvű szakképzési rendszere még évtizedekig meghatározta az erdélyi magyar zeneművészet irányát és tereit. Dr. Sófalvi Emesével rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

19. rovásírás verseny

méret: 10.7 MB

A Csodaszarvas nyomában címmel szervezte meg a szamosújvári 51-es számú Czecz János cserkészcsapat a 19. rovásírás versenyt, amelyen április 7-én több tucat fiatal jelent meg. A rovásírás eredetéről, és a verseny mibenlétéről Csorba Zsuzsival, a szervezőcsapat tagjával beszélgettünk. Riporter: Szegedi Csaba

Jótékonysági árverés árvaházi és utcagyerekeknek

méret: 16.3 MB

Az Angyalvár Egyesület az idén már 8-dik alkalommal rendezi meg nyári táborát árvaházi és utcagyerekeknek Györgyfalván, Kolozsvár mellett. Erre az alkalomra gyűjtenek képzőművészeti alkotásokat. Április 14-én, az Életfa Családsegítő Egyesület udvarán (Kolozsváron) sor kerül a munkák árverésére, a bevételt pedig az Angyaltábor anyagi szükségleteire fordítják a szervezők. Az Angyalvár Egyesületről, működéséről, programokról és a közelgő eseményről Kondor Enikőt, az egyesület elnökét kérdeztük. Riporter: Szabó Anita

Hamarosan ismét könyvturi!

méret: 14.4 MB

Negyedik alkalommal rendezik meg Kolozsváron április 19-én és 20-án a Könyvturi | élőKönyvtárt. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) alelnökével, Mák Arannyal beszlélgettünk a közelgő, igen népszerű eseményről. Riporter: Szabó Anita

Máté István református lelkipásztorral beszélgetünk a Szászfenesi Református Egyházközségről

méret: 15.8 MB

A továbbiakban a Szászfenesi Református Egyházközséggel ismerkedünk. Máté István református lelkipásztorral, Szecsődi Árpád beszélgetett.

Beszélgetés Pocsai Magdolna hittantanárnővel a húsvétról

méret: 7.7 MB

„Hála, hogy itt a húsvét” - mondta a Brassai Sámuel Elméleti Líceum hittantanárnője, Pocsai Magdolna. Rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett vele.

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Támogatóink